Отец Иван ще събира деца на летен лагер

Булфото
share

Нова инициатива на отец Иван от Нови Хан има за цел да събере всички деца на летен лагер. Така, вместо на море, тази година момичетата и момчетата от приюта и тези, които живеят в село Якимово ще се възползват да почиват и играят заедно на летен лагер в селото, както и да се къпят в реката. В момента отец Иван строи бунгала в монтанското село, където децата да почиват през лятната и зимната ваканция.

Децата, живеещи със семействата си в къщите, които отец Иван е купил тук, вече не пропускат и ден да прекарат по няколко часа във водата. Децата никога не остават без надзор докато лудуват във водата. С тях винаги е Пламен Николов, местен жител, който доброволно помага на отец Иван. Макар и морето да им липсва, децата вече са открили предимството да се къпят в реката.

Отец Иван обясни пред Нова телевизия, че иска да намери и учители за децата, които да им преподават английски, немски, вероучение и спорт. Предвижда и изграждането на съоръжения за игра като пързалки и люлки.

За да станат малките къщички бързо готови, отец Иван се нуждае от доброволци, които да помагат, както и от материали за довършването на бунгалата.

До седмица предстои всички момичета и момчета от Нови Хан да дойдат на летен лагер в Якимово.

Водещи новини

Още новини