ЕВН ще обезщети абонатите си за изгорели електроуреди

Интернет
share

Електроразпределителното дружество „ЕВН България” ще изплати обезщетения на всички свои абонати, чиито електроуреди са изгорели в резултат на авария.

Днес, след извършване на техническа профилактика на съоръжения по електрическата мрежа в Стара Загора, е бил включен трафопост, който захранва жилищен блок, намиращ се на ул. „Княз Александър Батенберг” 51. В този момент обаче изгаря един от трансформаторите на ел.съоръжението, което довежда до авария и електроуредите на част от абонатите в блока са повредени.

ЕВН незабавно стартира процедурата за пълно възстановяване на щетите на всички засегнати абонати и служители на компанията започват да изготвят констативни протоколи за причинените щети. От дружеството апелират засегнатите от аварията абонати да се обърнат към Клиентския енергоцентър в Стара Загора на адрес ул. „Отец Паисий” 89. За всички подадени сигнали ще бъдат проверени детайлно и ще бъде извършен оглед на място от специалисти на дружеството.

От ЕВН обещават, че клиентите им с повредени уреди ще получат пълната сума, платена за ремонта, след представянето на фактура.

Водещи новини

Още новини