Бакшишът убиец в шок от смъртта на малката Лени

share

Майката на шофьора убиец Михаил Куртев, който блъсна 12 души на спирка на бул. "Цариградско шосе", каза, че синът й е много разстроен заради огромното нещастие, което е причинил, пише в. 168 часа.

В понеделник вечерта почина втората жертва на жестоката катастрофа - 6-годишната Елена Михайлова. 12 дни лекарите в болница "Света Анна" се бориха за живота й, но травмите, с които беше прието момиченцето, се оказаха фатални. Часове след сблъсъка на таксито в спирката на 10 юли почина 25-годишната Станислава Асенова. "Да, факт е, че е пил мента. Не го оправдавам. Но това е трагедия, която може да се случи на всеки." Така коментира инцидента Зоя. В първото си интервю майката на шофьора разказва, че след развода с жена си Куртев живее с родителите си. Баща му Николай Куртев е неподвижен след прекаран тежък инсулт. За него се грижели синът му и жена му.

"Винаги е бил много добро момче. Съвсем обикновен човек, 78-и набор, 35-годишен. Нито е съден, нито има някакви провинения. Никога не е участвал в побоища, чисто минало. 13 години беше таксиметров шофьор. Когато е станал инцидента, не е бил с клиенти", разкрива още Зоя Куртева. "Има дъщеричка на 10 години. След като чу за смъртта на момиченцето, което блъсна, това още повече го разстрои. Много тежко го преживя снощи, след като разбра. Той е в ареста в момента, там е чул за смъртта й. В шок е", обясни разстроената жена.

"Грешката му е, че е пил. След това вече трагедията е била неизбежна. Казва, че са го засекли. Ако не беше станало това, нямаше да стигне и до катастрофата. Сега тепърва ще се търсят експертизи и ще се проверява версията. Но, хубаво, седнал е да пие мента с мляко с приятелите си, защо е тръгнал да кара? Трябвало е да си остане с тях. Щял да ходи да рита в "Младост". Не се е съобразил", разказва още жената.

"Има актове, че не е спрял на знак "Стоп" например, че е говорил по телефона. Но такива всеки шофьор има. Собственикът на таксиметровата компания Лазаров също каза, че при тях няма никакви оплаквания от него. Колата му е най-чистата във фирмата. Той си е такъв - чистофайник до безумие. За колата си трепереше много", завършва майката на Михаил Куртев.

Водещи новини

Още новини