Дадоха толеранс от 6 месеца на правителството

Булфото
share

Доволни от отчета на кабинета, протестиращи, които днес се срещнаха с премиера Пламен Орешарски и финансовия министър Петър Чобанов, дадоха толеранс от 6 месеца на правителството.

След срещата финансовият министър разказа, че по време на срещата с представителите на протестиращите е обсъден широк кръг въпроси. Основните теми са били гражданското участие при взимането на решения във властта, както и въпроси, свързани с икономиката. „Бяха представени широк кръг предложения, в които ако се вслушаме това ще доведе до малко по-добър живот”, разказа Петър Чобанов.

„Ние все още подкрепяме това правителство. Под егидата на премиера Пламен Орешарски ще се създаде контактна група между онези, които участват в срещите с кабинета и протестиращите всяка вечер пред Министерски съвет”, заяви след срещата Спас Колев от "Свободни, можещи, силни". „Ние не чухме конкретни предложения от тези, които протестират на площад "Независимост", коментира той. Според Спас Колев президентът отдавна вече не е този обединител на нацията.

„Тези протести отвън не са наши. Тези протести отвън са платени от ГЕРБ”. Това заяви пред журналисти Стоян Тодоров от граждански форум „Промяна”, предаде БТВ.

„Да, ние подкрепяме сегашното българско правителство. Това правителство беше избрано законно и то има 4-годишен мандат. Ние към момента нямаме право да не подкрепяме това правителство, заради всичко това, което е изпълнено за този един месец”, посочи Тодоров.

Водещи новини

Още новини