Легия "Раковски" подкрепя действията на Ангел Найденов

share

Спирането на съкращенията във войската и реорганизацията на важни военни поделения е голяма стъпка в правилна насока. Това каза за БНР Иван Милов – председател на българската офицерска легия „Раковски”.

"Това, което чухме днес е добро за въоръжените сили, защото те се нуждаят от спокойствие. Българската армия беше най-реформираната структура още от 1997 година, съставът й се сви четири пъти. В действията на министър Ангел Найденов виждаме конкретика, която е в тона на говоренето на Легия „Раковски”. Надяваме се тази посока да се запази. Винаги сме казвали, че най-важното нещо във всички въоръжени сили са хората. Без тях и най-скъпата техника, би била музеен експонат", каза Милов.

Той изрази надежда, че напусналите системата военни ще могат да се върнат. "Надявам се тази тенденция за подобряване на социалните условия да мотивира хората, да намали тяхната болка и те да се върнат да служат", допълни Милов. Той каза още, че Легия „Раковски” ще направи предложение към всички политически сили, когато се изработва нов стратегически преглед, когато се поставят нови репери за развитие на въоръжените сили и тяхното модернизиране планът да бъде приет с консенсус от всички политически сили.

Водещи новини

Още новини