Проф. Пантев: Обществото показва липса на вътрешно израстване

share

Българите не са си взели поука от нито един урок от миналото. Това заяви в студиото на "Факторът Кошлуков" проф. Андрей Пантев.

По думите му, в страната ни има криза - финансова, духовна и политическа, но ситуацията не се различава от това, което се случва в страни като Турци, Бразилия и много други, където обществото протестира. У нас обаче обществото показва липса на вътрешно израстване. Хората са против политическия модел, но всъщност не предлагат нищо конкретно, каза той.

Той се съгласи с тезата на водещия, че кабинетът прилича на "пълен компромис", но според него това се дължи на факта, че се опитва да създаде политическо равновесие. Ако искаш да удовлетвориш всички, ти не си удобен на никого, каза още депутатът от Коалиция за България. Според него правителството е избрано демократично, но не е разбрано.

Оптимизмът е глупаво състояние, защото дава стимул за раждане на псевдоспасители и лъжепророци. Това обяви той в отговор на коментар от студиото, че не е оптимист и извежда негативните неща в битието на страната в момента.

Водещи новини

Още новини