Здравка от "Осоговски ездачи" се нацепи в стълб

share

56-годишната рокерка Здравка Сотирова, която е единствената жена в клуб „Осоговски ездачи” в Кюстендил, катастрофира тежко на главен път Е-79 на разклона за Бобошево. Дамата, която по професия е счетоводител и е собственик на заложна къща в Кюстендил, пътувала с пистов мотор, заедно с 5-има рокери, което се връщали от мотосъбор в Петричко.

На шосето имало пясък и моторът поднесъл, тъй като рокерката се движела с висока скорост. Изпуснала управлението на возилото и изхвърчала от него. Ударила е главата си в крайпътен стълб. Преминаващи по Е-79 позвънили на тел. 112, на място пристигнали линейка на Спешен център - Дупница и КАТ „Пътна полиция“. Жената лежала на 20-ина метра от мотора в безпомощно състояние, съобщава Struma.bg.

На Здравка Сотирова са направени рентгенови снимки и скенер, които установили, че има няколко счупени прешлена на гръбначния стълб. Предложено й е лечение в хирургично отделение на болницата в Дупница и след разговор с пристигналия в Спешен център неин познат ранената рокерка Здравка реши да бъде закарана за лечение в столична клиника.

Рокерите, с които пътувала, не разбрали веднага, че е катастрофирала, тъй като била последна в колоната. Лекарите от Спешна помощ - Дупница коментираха, че за първи път обслужват 56-годишна рокерка. Най-често пострадалите с мощни мотори са младежи.

Здравка Сотирова беше облечена в пълен рокерски костюм, дебелият ланец на врата й беше скъсан и беше оставен в скута й. Разбра се, че наскоро тя напуснала членството си в „Осоговски ездачи” и смятала да създаде друг мотоклуб.

Водещи новини

Още новини