Дете навъртя само за ден сметка от 1200 лв. на мобилен телефон

share

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията д-р Веселин Божков разказа за фрапиращ случай, при който дете навъртяло сметка от 1200 лв. за ден като използвало мобилен интернет през телефон.

Днес той приема жалби от граждани в откритата мобилна приемна. Божков разказа, че сигналът е подаден днес в приемната за потребители на мобилни услуги в сградата на община Варна.

Майката на детето се е оплакала, че за едно денонощие е отчетена смайващата сметка на мобилния телефон, който то използвало. Жената разказала пред представителите на Комисията, че е сключила договор с мобилен оператор, в който е било точно посочено, че картата има лимит.

Веселин Божков бе категоричен, че сигналът ще бъде проверен. Той посочи, че, ако в договора е точно упоменат лимитът на сметката, задължение на мобилния оператор е да предупреди клиента си за превишаването и след това да я спре.

В конкретния случай операторът на мобилни услуги не е спазил договорните отношения и след проверка ще му бъде наложена санкция, а клиентът ще плати дължимата сума само до достигане на лимита.

Председателя на КРС отбеляза, че има тенденция на намаляване на оплакванията на територията на цялата страна.

Водещи новини

Още новини