Шефът на "Авиоотряд 28" подаде оставка

share

Генералният директор на Правителствения авиоотряд 28 капитан Пенчо Пенчев е подал вчера молба за напускане на поста. Пред журналисти той обясни, че в момента е в отпуск, като молбата му за напускане ще бъде уважена до края на тази седмица.

"Да подадох си молбата за напускане, пенсионирам се. Това е". Така Пенчев коментира пред "Стандарт" новината за напускането на поста си. Той заяви още, че не се притеснява от проверките, които предстоят за полетите на Авиоотряда. "Всичко е изрядно", заяви още Пенчев.

И добави, че до решението за напускането се е стигнало по взаимно съгласие с премиера Пламен Орешарски. Официално молбата за напускането му ще бъде подписана в понеделник. Поста на директор на „Авиоотряд 28" временно ще заема зам.-директорът на отряда Ангел Балджиев.

Капитан Пенчо Пенчев е генерален директор на "Правителствения авиоотряд 28" от края на 2009 година.

Оставката на директора на Авиоотряд 28 капитан Пенчо Пенчев е приета, каза министър-председателят Пламен Орешарски. "Разбирателството ни е взаимно. Ние търсим промяна на начина на управление", каза той.

Скандалите с полетите на властта по време на управлението на кабинета "Борисов" стигнаха и до парламента преди седмица.

"Има данни, че военните хеликоптери са били използвани не по предназначение, въпреки че един летателен час струва 4 800 лева. Има и такива екзотични дестинации като например Евксиноград, Шабла, ловното стопанство "Воден", което навява на мисълта, че военните хеликоптери и самолетите "Спартан" са били използвани за развлекателни цели". Това заяви депутатът от Атака Венцислав Лаков, който е и председател на Временната анкетна комисия за проверка на "Авиоотряд 28".

Тогава стана ясно, че парламентарната комисия за проверка на полетите на "Авиоотряд" 28 ще изиска от Националната служба за охрана списъците на лицата, използвали правителствените самолети.

Водещи новини

Още новини