Цигани платиха борч с дъщеря си

share

Родители платили борч с дъщеря си. Ромското семейство от плевенското село Божурица имало дълг от около 1500 лева към човек от близкото село Николаево, пише Монитор.

Циганите обаче нямали пари и вместо това решили да му харижат 16-годишната си дъщеря. Това стана ясно по време на дело в Плевенския съд, на което майката отговаря за домашно насилие. По време на процеса беше приложена и декларация от непълнолетното момиче, в която то твърди, че върху нея е бил упражняват физически и психически тормоз в продължение на осем месеца.

През юни миналата година обаче детето успяло да се добере до телефон и да се обади на тел. 112, за да поиска помощ от полицията. По нейно желание първоначално била върната при семейството й. Там обаче майка й я биела и не й разрешавала да ходи на училище. След намеса на социалните и полицията момичето било настанено в кризисен център за закрила на деца, жертви на насилие.

Съдът аложи забрана на майката да я посещава в срок от 6 месеца. На циганката е наложена и глоба от 200 лева. Тя е заставена и да посещава лекции за домашното насилие.

Водещи новини

Още новини