Лондон пак нападна българите

share

Лондон отново нападна българите. Този път намушка бе български шофьор.

43-годишният Васил Василев предизвика километрични опашки, след като в събота изля 3000 литра течни отровни химикали на шосе М25 край Лондон.

Веществата се съдържаха в няколко контейнера, изпаднали от шофирания от българина камион рано сутринта на 4 май. В резултат отсечката в района на село Тейдън Боис бе затворена за няколко часа. Това предизвика гигантски задръствания. Въведени бяха принудителни отклонения по второстепенни пътища, където също се извиха огромни опашки. Причината бе, че хората масово напускаха Лондон заради топлия уикенд, пише "24 часа".

Пожарникари и специални екипи почистваха следите от разлива до късния следобед в събота. След това бе направена внимателна инспекция и чак тогава шосето бе отново отворено за движение.

Самият Васил Василев бе арестуван от пътната полиция. Той бе разпитан в понеделник и срещу него бяха повдигнати две обвинения. Те са за застрашаване на сигурността на хората и за превозване на необезопасен товар, пояснява още "24 часа".

Тази небрежност обаче предизвика не само огромни задръствания. Заради разлива дори се стигна до забавяне на ключов футболен мач от английската Висша лига.

Той бе между борещия се за влизане в Шампионската лига лондонски тим "Тотнъм", където някога игра Димитър Бербатов, и гостуващия "Саутхемптън". Мачът закъсня с половин час, тъй като заради задръстванията запалянковците на двата отбора не можаха да пристигнат навреме на столичния стадион "Уайт Харт Лейн". Властите с основание се опасяваха да не се стигне до тъпканица на входа.

Отделно десетки хора попаднаха в капан и изтърваха полети от близкото летище в Станстед.

Британските власти не са информирали досега официално български представители за инцидента, заявиха за "24 часа" от външното министерство в София. Дипломатите ни на Острова научили за случката от пресата.

 

Водещи новини

Още новини