Скандал! Напръскаха български туристи със сълзотворен газ в Босилеград

share

Група от български туристи от София са били напръскани със сълзотоврен газ в Босилеград. Това съобщи Иван Николов, председател на КИЦ - Босилеград.

В съобщението, разпратено до медиите, се казва, че група от около 70 души, под ръководството на туроператор, тази сутрин са пристигнали в Босилеград. След кратка разходка из града, те се настанили на предварително уговорен обед в ресторант „Моника”, когато криминално проявено лице е влязло в ресторанта, и ги напръскало със сълзотворен газ. Хората почнали да се задушават и панически напуснали ресторанта. Сред гостите е имало и десетина местни. Част от персонала на ресторанта припаднали от задушаване. Девет души са потърсили медицинска помощ в Здравния дом в Босилеград. Полицията в Босилеград веднага е арестувала заподозрените Игор Христов, Сашо Маринов и Ивица Тодоров. Образувано е досъдебно производство срещу тях, се казва в съобщението.

Гражданите и собствениците на околните заведения смятат, че това е преднамерена провокация срещу зачестилите от две години насам туристически екскурзии - еднодневки от различни градове в България до Босилеград. Миналата година през Босилеград са минали около 100 автобуси с български туристи. Покушението вероятно е направено с цел да се спре туристическият поток от България към Босилеград", се казва в съобщението на КИЦ - Босилеград.

Водещи новини

Още новини