Тетевен търси пари за срутения мост в Рибарица

share

Община Тетевен ще изпрати искане до Междуведомствената комисия за възстановяване на срутения днес от бетоновоз мост в курортното селище Рибарица, съобщи за БТА областният управител Ваня Събчева. По думите й общината трябва да направи експертна
оценка и количествено-стойностна сметка.

По-рано днес тя е била на мястото на инцидента и заяви, че то е напълно обезопасено.

Кметът на община Тетевен Милен Милев съобщи, че верижна машина ще изтегли 30-тонния бетоновоз на безопасно място, където ще бъде нарязан. Няма опасност бетонът да се разлее в реката, тъй като се е втвърдил.

Събореният мост създава пътнотранспортни затруднения на хората от квартала и единственото решение за тях е каменен мост на няколко километра. Милен Милев заяви, че и този мост не е напълно безопасен. Затова ще се контролира преминаването през него. Ще се предупредят горските работници и ще се ограничи движението на тежки камиони с дърва.

Относно това дали мостът е бил обозначен със знаци за допустимото тегло на преминаващите моторни превозни средства Милев каза, че на всички мостове в общината са поставени такива табели. От полицията обаче по-рано днес заявиха, че на падналия мост не е имало.

Тази сутрин натоварен бетоновоз пропадна заедно с мост в курортното селище Рибарица край Тетевен. 41-годишният шофьор Христо Христов е с фрактура на десен крак и разкъсно-контузни рани. Настанен е в тетевенската болница.

Водещи новини

Още новини