Юлиян Попов: Ако има паркове и добри училища, ще върнем емигрантите

share

При нас исторически нещата така се случиха, че първо строим, после планираме, накрая идва гражданското общество. Това казва в интервю за "24 часа" министърът на околната среда и водите в служебното правителстов Юлиян Попов.

Според него образованието и околната среда обезлюдяват България. Ако осигуриш едно добро средно образование и привлекателна околна среда, ще върнеш много хора, защото България ще е прекрасна страна за живот. Хората съсипват живота си да живеят в чужбина, за да изучат децата си, казва Попов.

Ако се вържат добра околна среда, чист въздух в София например, паркове, добро училище, би било различно. Попадаш в една среда, в която дори да не получаваш швейцарска заплата, си казваш - тук съм роден, добре се чувствам, паркът ми е отсреща, училището е добро, какво да бродя нагоре-надолу, казва още той.

Министър Юлиян Попов коментира и миналогодишния протест "Окупирай Орлов мост", който предизвика промени в закони и реални актове от страна на властта. Движението "Окупирай" се смята за най-успешното в света, посочва той.

Водещи новини

Още новини