Полша изпитва глад за дърводелци, дава до 800 евро заплата

share

В дърводелските цехове на град Плоцк търсят 25 души - от майстор дърворезбар до дърводелци, стъклари, работници по сглобяване на дограма за врати и прозорци и т. н.

Офертата е обявена в европейската мрежа за заетост “Юрес” с още над 50 други, които са актуални за България и могат да се намерят в сайта на Агенцията по заетостта (АЗ).

Полша изпитва глад и за научни работници - институтът в Олщин, който е към Академията на науките, търси постдокторанти, току-що завършили студенти и научни сътрудници в областта на биохимията, еукариотната генетика и молекулярната и клетъчна биология. Те ще изследват затлъстяването и влиянието на различни диети срещу месечна заплата от 2700 до 4700 лева.

Много страни от Евросъюза са готови да приемат на работа българи дори пазарът им на труда да е все още частично затворен за нас. Обединеното кралство търси нашенци да берат и да сортират гъби в Северна Ирландия и ще плаща по 800 паунда месечно. На Германия не й достигат автотехници, тапицери, бояджии на превозни средства. Трябват й и фаянсаджии, на които е готова да плаща от 10,90 до 12,95 евро на час.

На 20 и 21 август у нас ще се проведат интервюта за детегледачки и домашни помощнички в Швейцария, съобщи Славка Радева, началник отдел “Юрес” в АЗ. Те ще работят основно в немски говорещите части на страната, като семействата, в които отидат, ще им предоставят жилище, храна, възможност да допълнят езиковите си умения. Заплатите са 1100-1300 евро. Ако не ви се ходи толкова далеч, Кипър е заявила, че приема наши хлебари, инженери, техници и т. н.

Водещи новини

Още новини