Борисов дава десетки милиони за реставрация, милиарди за инфраструктура

Булфото
share

Аз съм убеден, че всеки, който дойде от чужбина да го види, ще се преклони пред историята пред начина, по който сме направили метрото.

Това каза премиерът Бойко Борисов на церемонията по подписване на осем договора за безвъзмездна финансова помощ за ремонт на културни институти. Борисов поздрави археолозите и реставраторите, които работят на археологическите разкопки.

„Мисля, че и вие сте доволни от правителството, защото през последната една година и това, което финансираме в момента, ще даде възможност на вашите институти, на вашата гилдия, да направи толкова неща, които 20 години не е правила. Това са много скъпи и много важни за нас работни места”, каза Борисов.

„Виждате ние как се отнасяме към културно-историческото наследство – траки, римляни и всичко това, което в нашата история е минало като цивилизации. Това е политиката на правителството, така ще продължи и занапред. Даваме огромни пари, десетки милиони за реставрация, милиарди за инфраструктура и аз съм убеден, че въпреки критиките, ще минат няколко години и когато софиянци и гостите на София се движат по това прекрасно съоръжение, ще си спомнят за този ден и ще благодарят за това, че в условията на най-тежката финансова криза, ние сме построили повече, отколкото са изприказвали другите”, каза Борисов.

Борисов цитира думи на министъра на културата Вежди Рашидов, че това, което прави правителството, може да бъде посочено.
„Това всичко беше заровено, сега е пред очите на хората. А в метрото от април месец, когато започнем да откриване подстанциите, когато слезеш, че чакаш за няколко минути мотрисата,ще имаш възможност да разгледаш това, което сме открили”, каза Борисов.

Водещи новини

Още новини