Протестиращите в София се разделиха

share

Около 50 души се събраха пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) за поредния протест срещу монополите в столицата.

Протестът е под надслов „Народът срещу олигархията”. Присъстващите настояват за отнемане на лицензите на трите ЕРП - та в страната, промени в ДКЕВР, незабавно пускане на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй”. Присъстващите се обявиха и против приватизацията на БДЖ „Товарни превози” и на ВМЗ – Сопот.

Протестиращите срещу монополите в столицата се разцепиха на две групи. Едните от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) потеглиха към Народния театър. Причината за това да се разделят събралите се пред сградата на МИЕТ недоволните граждани е, че те са организирани от две различни движения. Янко Петров, който е един от първите координатори на протестите срещу монополите заяви, че политически партии се опитват да използват недоволството на гражданите като представят свои лидери за организатори на протестиращи. Петров даде пример с движението „България на гражданите”. Петров заяви, че хората, които първи са излезли на улицата, няма да се откажат от своите искания и няма да позволят народът и гражданското недоволство да бъдат използвани за политически пиар.
 

Водещи новини

Още новини