Бивш полицай затворил ковачницата на самозапалилия се пред Президенството мъж

share

51-годишният мъж, който се самозапали пред президентството, се казва Димитър Димитров и се занимава с вито и ковано желязо, съобщава "24 часа".

Димитров изработвал всякакви аксесоари за дома от ръчно изкован метал. Ковачът следвал древните методики и изработвал мебели, спални, огради, парапети, врати, порти и др. Мъжът е родом от село Крайници, близо до Дупница, където се намира и работилницата му.

77-годишният баща Кирил Биволев на Димитров разбрал за случилото се със сина му от медиите. Той заяви, че до преди две години Димитър си изкарвал прехраната като продавал продуктите си от желязо на богаташите в София. Митко имал една дъщеря от първата си съпруга, която обаче починала преди седем години. В момента той живеел с друга жена на семейни начала, която има две деца от предишния си брак, едното от които все още е бебе.

Кирил Биволев сподели, че всички живеели в един апартамент в София и Димитър трудно свързвал двата края. Преди две години по сигнал на съсед, бившия полицай Христо Чорбаджийски, от РИОКОЗ затворили работилницата на Митко, тъй като шумът от работата на ковача пречел на комшията. От тогава той е без работа и е пенсиониран по болест.

Днес по обяд той се самозапали пред сградата на президентството. Мъжът е откаран в Пирогов с 25% изгаряния по тялото и е на апаратно дишане. Лекарите от Клиниките по изгаряния към Пирогов се борят за живота му.

При постъпването си в болницата Димитров е съобщил, че е изкарал инфаркт преди две седмици.

Водещи новини

Още новини