Омбудсманът на Пловдив подкрепя волнения учител по английски

Булфото
share

Омбудсманът на Пловдив Димитър Атанасов обяви, че подкрепя преподавателя по английски език Христо Данев, който загуби работата си, заради танца "Харлем шейк". Такива учители проявяват инициативност в работата си и са близо до децата, затова трябва да бъдат стимулирани, обяви позицията си омбудсманът.

Танцът „Харлем шейк" бе изпълнен в двора на хуманитарната гимназия преди две седмици и бе заснет на клип. На него се вижда, че 33-годишният учител по английски език Христо Данев и негови ученици танцуват заедно. Няколко дни по-късно учителят бе принуден да си подаде оставката под натиска на школското ръководство, което прие случилото се за пошлост.

Ученици и родители скочиха в защита на преподавателя, в резултат на което от министерството на образованието изпратиха проверка. Столичните експерти също обявиха, че отстраняването на Данев от работа е прибързано и необмислено. Директорката на елитното школо Соня Киркова обаче е категорична, че поведението на Христо Данев е неприемливо. Днес от 18.30 часа се очаква близо 700 души да се съберат на протест в негова подкрепа. Митингът ще се проведе пред гимназията.

Водещи новини

Още новини