Бургас ще поставя рекорд по масово пеене на "Върви, народе, възродени"

share

Бургас ще направи заявка за рекорд за масово пеене на "Върви, народе, възродени". Това съобщиха от пресцентъра на общината, цитирани от БТА.

Инициативата за най-масовото пеене на химна на Светите братя Кирил и Методий ще бъде посветена на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Идеята за всенародното пеене е на диригента на хор "Родна песен" Левон Манукян и община Бургас. Към момента желание за участие вече са проявили почти всички учебни заведения от града. Всички желаещи граждани, както и представители на самодейни и любителски вокални и танцови състави, могат да се включат в мащабния проект. Крайният срок за записване е до 30 април тази година.

Желаещите да се включат в общоградското пеене предварително ще получат от община Бургас нотен материал за разучаване на песента. Няма ограничение за възрастта и броя на участниците, които ще сформират 24-майския бургаски хор. Негово основно ядро ще бъде хор "Родна песен", както и църковните хорове в града. Общоградското пеене ще бъде на 24 май на площад "Тройката" под диригентството на Левон Манукян.

Водещи новини

Още новини