Варненци отново най-много на националния протест (снимки)

Булфото
share

Още в началото на поредния неделен протест, обхванал цялата страна, Варна традиционно се открои с голямата съпричастност на жителите си към протестната акция. Над 1500 души се събраха пред сградата на общината, предаде БТВ.

Според местни медии протестиращите са се разделили видимо на две групи - едната се е събрала пред купчината камъни, поставена в памет на самозапалилия се Пламен Горанов, а другата е пред паметника на Сръбско-българската война. Двете групи се обвиняват взаимно в легитимност и затова кой е водач на протестите във Варна.

Протестиращите са издигнали плакати: „Не искаме избори, а държава с контрол”, „Не на монополите”, „Един народ, една борба”, „Ревизия на общината”, „Пламен изгоря, за да подпалим ТИМ”, „Депутатите без имунитет”, „Вън на енергийните оператори от България”, „Не на хаоса”. Развяват се много български знамена.

Хората блокираха бул. „Мария Луиза” и с викове „Оставка” и „Мафия” се насочиха към жп гарата в града. Идеята е тя да бъде блокирана в знак на протест срещу приватизацията на БДЖ – Товарни превози. Шествието се движи на няколко отделни групи поради различия между част от лидерите на протеста във Варна.

Движението в централната част на Варна около общината е блокирано. Образували са се големи колони от автомобили, въпреки усилията на полицията да сложи ред в трафика. Към шествието се присъединяват и много варненци, които случайно преминават по неговия маршрут.

Водещи новини

Още новини