Асан отишъл да се пали пред президентството без кибрит

Булфото
share

Пловдивският етнически лидер Ашим Асан, който заплаши, че ще се самозапали пред президентството, се явил на мястото на протеста без кибрит, съобщи "Марица".

Вчера около 10:30 сутринта той се обадил в приемната на държавния глава и заявил, че половин час по-късно заедно с осемчленното си семейство ще пламнат като факли пред входа на сградата. На място веднага пристигнаха пожарна, линейка и екипи на столичната полиция.

Униформените успели да вземат от Асан тубата с бензин и го предупредили, че ще го арестуват за едро хулиганство, ако предприеме нещо. При обиска обаче се оказало, че в джобовете си не носи нито кибрит, нито запалка, нямал дори кремък или лупа.

Заедно с Ашим пред президентството цъфнаха съпругата, дъщеря му и единият му син. В последния момент решихме да не взимаме внуците, обяснила "живата факла". Щял да се пали, защото синът му Фаик, който е зад решетките, е системно тормозен от шефа на охраната. Фаик дори опитал да се обеси преди няколко дни.

След шоуто пред президентството, Асан отиде в Столична община, където получи разрешение да протестира в столицата два поредни дни. Накарали го обаче да подпише декларация, че няма да се пали, иначе щели да го арестуват. Днес роднини и приятели на столипиновския лидер щели да тръгнат с два автобуса от Пловдив, за да го подкрепят.

Водещи новини

Още новини