Опрощават сметките за парно отпреди 3 години?

share

Дълговете на столичани за парно, натрупани преди повече от 3 г., да бъдат погасени по давност чрез подписване на споразумение с "Топлофикация-София", съобщава Труд. Това е една от мерките за подобряване на качеството на услугата, която градският парламент ще гласува днес на сесия. Докладът е внесен от съветници от различни партии.

"Според решение на съда сумите с давност над 3 г. не могат да бъдат събрани и затова трябва да бъдат отписани от дружеството", обясни шефът на стопанската комисия Николай Стойнев (ГЕРБ). Несъбираемите задължения били 80-90 млн. лв. "Тези дългове тежат на хората, а и на дружеството", обясни и съветникът Вили Лилков (ДСБ). Друга набелязана мярка е да започнат преговори с абонатите по споразумения за изплащане на дългове със срок до 3 г. При подписване на договор няма да се дължат лихви за неплатени такси. Съветниците ще гласуват и отпадане на лихвите върху прогнозните сметки за парно.

На "Топлофикация-София" ще бъде възложено да изготви и нова програма за насърчаване на лоялните клиенти. Такава има и сега, но планираните в нея томболи с награди не са достатъчни. Мерките трябва да бъдат одобрени от ДКЕВР.

Водещи новини

Още новини