Протестиращите в София: Това не е протест, това е процес (видео)

Булфото
share

Протестът в столицата стигна до Президентството.

Кръстовището на „Орлов мост” отново стана отправна точка за протестиращите срещу скъпия ток в София. Шествието мина под мотото „Да изхвърлим боклуците от парламента", като гражданите оставиха торбички за боклук символично на огражденията пред Народното събрание.

За поредна, девета вечер, множество от около 150 души се отправи към Президентството по познатия маршрут минаващ през Народното събрание. "Обедняването ни вече много години, липсата на социално-икономическа политика на правителството изведе хората на улицата. Със сметките чашата преля." Така обясни мотивите си да излезе на протест д-р Миглена Ангелова. Тя допълни, че Народното събрание трябва да продължи да работи и да организира избори.

Пред „Дондуков” 2 броят на протестиращите намаля значително, чуха се искания президента да излезе и да говори с тях и да ги подкрепи. Малко преди 19 часа приключи Консултативния съвет по национална сигурност, който президентът Росен Плевнелиев свика във вторник.

Янаки Ганчев, който стана едно от лицата на антимонополните шествия в София, заяви, че служебният кабинет не зависи от хората, които протестират. „Не зависи служебния кабинет от нас, от нас зависи да сме група за политически натиск”, заяви той.

Протестиращите предложиха да блокират за кратко "Орлов мост" докато изиграят няколко хора и "да си ходят".

Водещи новини

Още новини