Добро начало: Паяци вдигнаха коли на депутати

share

Общински "паяци" отнесоха десетина депутатски коли миналата седмица и хвърлиха в ужас притежателите им, научи "Труд".

Докато в пленарната зала вървяло приемането на поправките в Изборния кодекс и народните представители чинно седели по банките, отвън "паяците" методично вършеели. И репатрирали до наказателния паркинг около десетина депутатски автомобила. Новината за това бързо обиколила пленарната зала и избраниците хукнали да проверяват да не би да са сред "щастливците". Проверка на "Труд" показа, че наказателната акция, сполетяла депутати от всички парламентарни групи, е съвсем законна. Возилата били спрени не на служебния паркинг на Народното събрание, а около и в близост до него.

"Причината колегите да паркират извън служебния паркинг е, че служителите от администрацията на парламента също оставят колите си там", заяви шефът на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. А те нямат право, тъй като паркингът е само за депутати. Местата и без това не стигат, защото са само 150, а ние сме 240, обясни Велчев. Той направил остра забележка на главния секретар на парламента Иван Славчов и вероятно служителите на НС вече няма да могат да паркират безплатно на пъпа на София.
Всички засегнати депутати чинно са си платили глобите - по около 40 лева. Не е имало изцепки като тази на цариста от 39-ото НС Камен Влахов, чиято заплаха "Ще има падни-стани" към служителите на наказателния паркинг до днес е нарицателно при такива случаи.

Водещи новини

Още новини