Явор Бахаров отърва наказание за тревата

Булфото
share

26-годишният актьор беше задържан, след като патрул на столичната полиция откри у него 0,7 грама марихуана.

Материалите по случая вчера бяха предадени на Софийската районна прокуратура. Държавното обвинение трябваше да прецени дали има достатъчно доказателства, за да повдигне обвинение на актьора. След като разгледали преписката обаче, прокурорите стигнали до извода, че делото трябва да бъде прекратено.

Причината за това е, че с доза, по-малка от грам, има практика да се приема за маловажен случай.

„Макар по закон държането на еднократна доза е престъпление, за подобни малки количества дрога не се образуват дела. За да се стигне до осъдителна присъда на човека, заловен с наркотик, се изискват множество експертизи на веществото, което обаче явно няма да стигне”, обясниха разследващи. Те допълниха, че освен по време на разследването, експертизи на дрогата може да се поискат и по време на съдебния процес.

Така, ако заловеният наркотик е малко, той няма да стигне за изследване. Освен това разследването на случая, както и последващият съдебен процес, ще струва твърде скъпо на държавата.

Така Бахаров ще се отърве само с криминална регистрация, която ще се вижда само от служителите на полицията. Тя няма да е първа за актьора. Преди време телевизионната звезда е задържан за дребни хулигански прояви. Явор Бахаров бил арестуван, след като счупил стъкло на автомобил пред парламента през 2007 г. Разследването по случая било приключено от дознател в СДВР и е предадено с мнение за съд.

Бахаров вчера отказа коментар по случая. Обясни само, че е готов да понесе последствията от решението на органите на реда след приключване на проверката.

Водещи новини

Още новини