Полицаи спасиха депутат от линч във Враца (обновена)

Булфото
share

Само намесата на полицията спаси депутата от "Атака" Венцислав Лаков от линч във Враца днес по обяд, информира 24 часа.

Придружен от местна група с партийни знамена, той се опита да държи реч пред събралите се хиляди врачани на протест срещу ЧЕЗ, високите сметки за ток и монополите. "Не искаме никакви партии да ни водят, махайте се оттук", ревна множеството, а няколко души с люти закани се втурнаха към депутата с намерение насила да го свалят от импровизираната трибуна. Полицаите спасиха Лаков от сигурен бой и го посъветваха да не се опитва да яха недоволството на врачани.

Самият Лаков заяви за Novini.bg, че нищо такова не се е случило. Това не е вярно. Има камери, които ще покажат, че между мен и протестиращите не имало никакъв конфликт. Ние от "Атака" сме първите, които настояха за национализацията на ЕРП-тата. На протеста бях, като цивилен гражданин и не съм изявявал никаква партийна принадлежност, каза Лаков.

Над 3 500 недоволни от произвола на ЧЕЗ се събраха на площада пред община Враца, а после със знамена и плакати минаха в протестно шествие на улиците на града. Протестиращите заявиха, че оттук нататък ще се събират всеки ден докато монополите не спрят да ги ограбват. Пред сградата на дружеството недоволството на хората се отприщи със скандирания "Мафия" и "Махайте се от България". Организаторите на гражданското недоволство пък многократно призоваха присъстващите да не се подават на партийни агитации и да не позволяват на политиците да оглавят протестите им.

Водещи новини

Още новини