Хиляди заляха улиците на Варна на поредния протест срещу ЕРП-тата (обновена+галерия)

Булфото
share

Протестът във Варна вече не е само срещу цените на тока, а е за "правото да бъдем граждани в собствената си държава", както обяви младеж вчера по телевизията.

След като неколкостотин души започнаха шествие от общината към Катедралата, те се оказаха блокирани и от двете страни от жандармерия, предаде "Булфото". Плътният кордон от щитове и шлемове спря протестиращите при Юнашкия салон, а още в началото на протеста голяма група униформени беше заела позицията стълбите пред община Варна. Основният лозунг на протестиращите този път не беше свързан с цената на тока, а беше далеч по-общ. Редуваха се скандирания „Мафия” и „Българи, юнаци”. Липсваха и лозунгите за изгонване на чуждите монополи. Демонстрантите носеха български знамена, а преминаването им по булеварда беше аплодирано от работещите в съседните магазини, които бяха излезли да гледат впечатляващото шествие.

Дори пътниците от градски автобус са се включили в шествието, след като масово са слезли от превозното средство. Знамена се развяват по улиците на Варна, а органите на реда придружават митинга по целия му маршрут. Около 3000 достигна броят на протестиращите в четвъртия поред ден на варненския бунт, според самите граждани. По данни на полицията във Варна протестиращите са били 1200-1500 души.

За неделя се организира още по-мащабен, като началният му час ще е 11.00ч.

Водещи новини

Още новини