Проектобюджетът на община Благоевград е 44,5 милиона лева

share

Проектобюджетът на община Благоевград за 2013 година е 44,5 милиона лева. Това стана ясно по време на публичното обсъждане на бюджета.

С почти 5 милиона лева е увеличението на бюджета спрямо предходната година. “Тази година ще бъде по-добра във финансово отношение за община Благоевград”, обеща кметът Атанас Камбитов. Той коментира, че бюджетът е абсолютно балансиран и е направен на базата на отчета, което означава, че на 100% ще може да се реализира заложеното в него. С бюджет 2013 ще се фокусираме върху подобряване качеството на градската среда и условията за живот на благоевградчани. „Заложили сме много сериозна капиталова програма - 3 милиона и 9 хиляди лева. Само за сравнение - миналата година средствата бяха в размер на 1 милион и 500 хиляди”, каза още Атанас Камбитов.

Предвижда се тази година в община Благоевград да бъдат асфалтирани още улици. Кметът пое ангажимент да изгради и нови детски площадки. Повече средства ще бъдат отделени за смяна на кухненското оборудване в детските заведения, за да отговарят на всички европейски изисквания. Очаква се в средата на февруари на извънредно заседание благоевградските парламентаристи да разгледат и приемат бюджет 2013.

Водещи новини

Още новини