Яне Янев готов да отиде на полиграф заради досието "Буда"

share

Досието "Буда" е  една ченгесарска схема на старите кадри на бившата национална сигурност, заяви в ефира на БТВ лидерът на РЗС Яне Янев.

Той определи всичко около скандала "Буда" като компромат. Янев заяви, че всичко излиза точно, когато той трябва да обяви разкритията около АЕЦ "Белене"

Емил Василев от РЗС от своя страна заяви, че има черен пазар на секрети. "Има паралелен на службите отчет, който се намира в ченгета, които ги използват в такива моменти", каза Василев. По думите му, не е нормално всеки един документ да бъде изнасян и копиран и след това продаван.

Яне Янев заяви отново в ефира на БТВ, че за първи път е чул за "Буда" от Румен Петков през 2006 година. Той разказа, че това е станало в кабинета на Петков. Янев съобщи, че е готов да отиде на полиграф за това. По думите му, той е отишъл при Петков заради инцидент, станал в Благоевград. Лидерът на РЗС разказа как Румен Петков му е споделил за "Буда" и му е казал, че има папка "Буда", която е проскубана, но от която стават ясни доста неща за Бойко Борисов. По думите на Яне Янев, Румен Петков му е казал директно, че може да каже някъде това, тъй като е противник на корупцията.

В разговора се включи и депутатът от БСП Румен Петков. Той отново опроверга твърдението, че е коментирал с Яне Янев или с някой друг папката "Буда", защото никога не е знаел за нейното съществуване.

Водещи новини

Още новини