Ловчанският митрополит става почетен член на Камарата на инженерите

share

Ловчанският митрополит Гавриил на 8 февруари ще стане почетен член на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), съобщиха от организацията.

На 8 февруари от 11.00 ч. в Гранд хотел "София" ще се състои разширено заседание на Управителния съвет на КИИП, на което на митрополит Гавриил тържествено ще бъде връчено удостоверение за почетен член на камарата. Светското име на митрополит Гавриил е Цветан Методиев Динев. Преди да се посвети на духовните дела, през 1977 г. той завършва Висшия инженерно-строителен институт в София, със специалност "Строителен инженер по пътно строителство". На заседание на 25 януари 2013 г. Управителният съвет на КИИП взе решение да приеме за почетен член на камарата Ловчанския митрополит Гавриил, припомнят от организацията. И посочват, че в днешните динамични и прагматични времена се нуждаем от повече духовност и просветеност. В лицето на митрополит Гавриил Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране намери духовен наставник и застъпник, посочват от организацията.

През септември 2013 г. ще се навършват десет години от учредяването на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. От няколко десетки учредители през 2003 г., днес членовете на камарата наброяват над 13 000 инженери от различни специалности, отбелязват от КИИП.

Водещи новини

Още новини