Цветанов раздаде курбан за здраве в село Бисер (галерия)

share

Курбан за здраве, като израз на благодарност към всички български граждани, помогнали им при бедствието от 6-ти февруари 2012 г., организираха днес жителите на харманлийското село Бисер.

Свещеници от епархията отслужиха ритуал за здраве и благоденствие по повод една година от наводнението, потопило селото.

Церемонията беше организирана от жителите на селото. На нея присъстваха министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на отбраната Аню Ангелов, директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, областният управител на Хасково Ирена Узунова и председателят на БЧК Христо Григоров. Събитието не пропуснаха дарители, спасители и доброволци, участвали в спасителните операции преди година.

Жителите на селото изразиха своята благодарност и признателност към вътрешния министър за изграждането на новите им домове и църква.

”Нито за миг не сме забравили село Бисер и жителите му”, каза в словото си министър Цветанов. Той не пропусна да отбележи приноса на цялата държава и заяви, че в най-скоро време ще стартира процедурата по изграждане на канализацията на селото, за което са предвидени 5,4 млн. лв.

След срещата с хората министър Цветанов и представителите на институциите се събраха на обществен съвет, предадоха от пресцентъра на МВР. На него очертаха предстоящите действия за довършване на още 24 къщи и ускоряване на процедурата за избор на фирма за изпълнение на канализационния проект на селото.

„Вашата болка и трагедия, а сега и радостта ви, ме промениха и ме направиха различен. Затова мога спокойно да кажа, че се чувствам бисерчанин”, с тези думи министър Цветанов се раздели с местните хора.

На 6 февруари в ремонтираната църква „Св. св. Кирил и Методий” ще бъде отслужена панихида в памет на шестте жертви от наводнението.

Водещи новини

Още новини