Борисов откри отсечка: Всеки ден трябва да се правят по едно-две неща

АПИ
share

Всеки ден трябва да се правят по едно-две неща, защото сме закъснели 22 години. Това каза премиерът Бойко Борисов, който откри официално рехабилитирания път Дуранкулак - Каварна. Рехабилитираният път е връзката с граничния контролно-пропускателен пункт с Румъния при село Дуранкулак. Дължината на пътната отсечка 46,8 км. Стойността на ремонта е 17,4 млн. лева. Дейностите са по програма „Транзитни пътища” V.

В краткото си приветствено слово премиерът Бойко Борисов припомни, че само преди три години, когато е бил в района, не е можело да се мине, имайки предвид лошото състояние на пътя. По думите на премиера - сега той е като на картичка – хубав и равен. Борисов пожела на хората да си го ползват със здраве и придобивката да носи икономически ползи за туризма и инвестициите. Безаварийно пътуване – към това благопожелание се присъедини и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
Сред другите официални лица бяха министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, министърът на здравеопазването Десислава Атанасов, кметът на Каварна Цонко Цонев и на Шабла Райна Бърдарева.

„Аз съм убеден, че когато и магистрала „Хемус” стане готова, следващия мандат, ако има такъв, и този регион, както и Южна България, ще бъде такъв, какъвто заслужава”, каза министър-председателят. Той пожела по-голям берекет във всичко, което правят в региона и допълни: „Когато кметовете работят, независимо в какъв цвят са, всичко, което правят заедно с нас, е за хората”.

Малко след това премиерът откри официално комбинирана спортна площадка в Шабла. Откритата спортна площадка е за баскетбол, бадмингтон и тенис. Отпусната от държавата сума за проекта на спортен комплекс „Кария” е 134 224 лева.

След официалната церемония, премиерът Бойко Борисов заедно с другите официални лица влязоха в спортната площадка, където имаше деца и демонстрираха баскетболните си умения, но никой не успя да вкара кош. Шансът беше на страната на децата от спортния клуб. След това премиерът и останалите официални лица разгледаха закритата спортна зала, която е в непосредствена близост до площадката. Стана ясно, че външната фасада на сградата се нуждае от ремонт и изолация, както и че е необходимо газифициране на самата сграда.

Визитата на премиера в Шабла продължи с работна среща в общината, която е закрита за медии.

Водещи новини

Още новини