Шефове бавят заплати в Монтана и Видин

share

През 2012 г. Инспекцията по труда в Монтана е констатирала при фирми в Монтанско и Видинско неизплатени заплати за 3 167 889 лева. След наложени глоби и редица санкции работодателите са изплатили на работниците 2 158 196 лева, съобщи директорът на инспекцията в Монтана Димитър Петров, цитиран от БТА.

По думите му, фирмите, които не плащат редовно заплати на наетите от тях хора, са следени постоянно от инспекцията. Те са едни и същи и са предимно в сферата на охранителната дейност и строителството.

Най-голямо забавяне на заплатите през миналата година е констатирано при пътно-строителна фирма от Монтана, която има 200 работници и строи пътища със средства от Европейския съюз и българската държава в цяла северозападна България. Към края на годината тя е изплатила 212 000 лева на своите работници, но въпреки това дължи още 490 000 лева за заплати през последните три месеца на годината.

Голям длъжник на работниците си са и клоновете на държавната фирма "Напоителни системи" в Монтана и Видин. В Монтана, където работят 75 души, дълговете са за 138 256 лева, а във Видин се дължат 100 000 лева на 54 души, обяви директорът на Инспекцията по труда в Монтана.

Водещи новини

Още новини