Искат разширяване на Столипиново с 40 дка

share

Разширяване на ромския квартал „Столипиново” с поне 40 декара иска общинският съветник от ДПС и шеф на фондация „Рома” Антон Карагьозов.

По думите му в момента на площ от 630 декара живеят над 50 хил. човека, което е недопустимо. „Има апартаменти, в които живеят заедно по 3 поколения”, допълни той. „Кварталът е толкова гъсто застроен, че дори и незаконно не може да се строи вече”, категоричен бе той.

Според съветника вече са проведени разговори с кмета на Пловдив Иван Тотев, който е разпоредил да се огледат няколко имота в района.

Съпартиецът на Карагьозов от общинския съвет Бранимир Иванов остана доста учуден от новината. „Не знам за какво разширяване ми говорите, може колегата да е искал да каже, че имаме нужда от нови жилища, но не мога да коментирам”, заяви той за Дарик радио.

Зам.-кметът по общинска собственост Димитър Кацарски също се изненада от новината за разширяването. „В момента разработваме нова жилищна политика, която предвижда в Столипиново да се построят няколко социални жилища, но нищо не съм чувал за разширяване”, коментира той.

Водещи новини

Още новини