Павликени си иска влаковете

share

Стотици жителите на Павликени организират подписка до ръководството на БДЖ, в която настояват транзитно преминаващите влакове да спират и на тяхната гара, предаде БНТ.

Хората са убедени, че искането им е разумно и не коства пари, а добра воля от страна на железопътната компания.

Четири влака всеки ден минават и не спират на местната гара, въпреки че хората, които ходят на работа и училище в съседните градове, са десетки.

Още през 2007 г. два влака стават транзитни за гара Павликени, от няколко месеца още два нямат право да спират тук. Пътници има, някои дори напълно зависят от жп транспорта, оплакват се хората.

"Искаш да отидеш до София, искаш да отидеш до Варна, а нямаш такива удобни влакове", оплакват се хората от града и добавят: "Трябва да ги има влаковете, нужни са ни. За предпочитане е да спират тук за една-две минути, няма да отнеме кой знае колко време. Чакаме по четири - пет часа, влакът минава и заминава, без да спира на гара Павликени и не можем да се качим."

От общината писали много писма и жалби до БДЖ. Според кмета на града спирането на тези два влака преляло чашата на търпението. "Получихме официален отказ от ръководството на БДЖ, че спирането на гара Павликени за тях е нецелесъобразно. Ние искаме не да го гледаме транзитно преминаващ, а да спре за една минута и да обслужва нашите съграждани", настоява кметът на града инж. Емануил Манолов.

Подписката с искането транзитно преминаващите влакове да спират на гара Павликени ще бъде изпратена в началото на февруари до БДЖ.

Водещи новини

Още новини