Първанов: Борисов трябва да си подаде оставката

Булфото
share

Борисов не е добър управленец, той е слаб премиер. Това заяви пред Нова телевизия Георги Първанов, президент на България между 22 януари 2002 г. и 22 януари 2012 г. Лидерът на ГЕРБ няма стратегическо мислене. Неговият хоризонт е къс и му липсва визия за развитието на България.

По думите на Първанов, главният саботьор на АЕЦ "Белене" е Бойко Борисов. Но такава голяма разлика, каквато виждаме на референдума днес - 60% срещу  40, трябва да накара премиера да си посипе главата с пепел и дори да си подаде оставката. Това е поражение на ГЕРБ и на самия Борисов, допълни той.

Днешната първа стъпка в пряката демокрация може да се характеризира като плаха и неуверена. Но смятам, че не се затваря възможността за развитие на българската ядрена енергетика. Нацията ни няма бъдеще, ако не развиваме висока технология, каквато е ядрената енергетика, обяви той.

Първанов коментира, че цената за АЕЦ "Белене" не е толкова висока, колкото се твърди. Парите не идват от българите, а от инвеститорите, а централата ще работи за доброто на страната.

Водещи новини

Още новини