Румен Петков и Лиляна Павлова пак се джафкат за пътищата

share

Нито един почистващ автомобил няма по пътищата от София до Белене, съобщи Румен Петков, народен представител от Коалиция за България, който днес е в региона на Централна Северна България.

По думите му във всички останали случаи става дума за неспособност на министъра на регионалното развитие да създаде организация за почистване на пътищата, но в случая става дума и за саботаж на референдума.

„От София до Белене няма един автомобил. Това е третокласна пътна мрежа, междуобщински пътища, пътища между малки населени места – и това е пълен блокаж на Централна Северна България, която е най-заинтересована от участие в референдума. Досега поне имаше автомобили с вдигнати гребла, сега няма и такива. Там, където е имало по-интензивно движение, може да се пътува, там където не е имало интензивно движение, особено между по-малките населени места в Северна България, е много зле”, каза Румен Петков.
„Толкова възмутително поведение, такава неспособност, такива саботьорски действия не са нормални за една демокрация в 21 век, каквато очевидно не сме” – посочи той.

Най-вероятно г-н Петков има халюцинации. По друг начин просто аз не мога да си обясня коментарите и заключенията, които прави, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, по повод обвиненията на депутата Румен Петков в саботаж на референдума в Централна Северна България с непочистени пътища.

От информацията, която имам, доклад, снимки, информация от GPS-те на машините, в цяла Плевенска област всичките пътища са обработени и почистени. Основните пътища, които той визира, са буквално на асфалт. Там няма и капчица сняг. Така че той или има халюцинации, или това са предизборни манипулации - каза Лиляна Павлова.

Според Лиляна Павлова Румен Петков се чуди как някой да му обърне внимание. „В последно време, единственото, което този човек прави, е да каже нещо по актуални теми за деня така, че да му се обърне внимание”, каза Павлова.

По думите й всички пътища в област Плевен са почистени, в ситуационния център на Агенция „Пътна инфраструктура” до последния момент информацията, която има, е че няма нито един сигнал за бедстващи хора, за проблеми по пътищата или непочистени пътища. Единственият сигнал, който е получен, е за третокласен път при Българене, който е в ремонт и не е основен път. Това е единственият, но за него е обявено, че е в ремонт и е нормално да не е в добро състояние, като качество на пътя. Всички други пътища са на асфалт, каза Павлова.
„За това е много тъжно за г-н Петков, че той се опитва да оправдае липсата на гласоподаватели и активност на националния референдум с непочистени пътища. Той, се опитва да си намери оправдание за тази ситуация, но е много грозно да се политизира една такава тема” – каза Лиляна Павлова.

Само по направлението София – Плевен и Плевен – Белене – Николоп – Българене работят 36 машини. Следим ги с джи пи ес, имаме снимки. Това е още един аргумент в посока на това, че той си търси оправдания, още малко ще каже и, че правим магии, за да вали сняг. Не съм станала магьосница, сняг не съм поръчвала, каза Лиляна Павлова.

Водещи новини

Още новини