Мирослав Найденов се срещна с посланика на Япония

share

Министър Мирослав Найденов се срещна с новия извънреден и пълномощен посланик на Япония в България Н. Пр. Такаши Коизуми в Министерството на земеделието и храните.

На срещата двамата са обсъдили двустранните отношения между страните по отношение на търговията със земеделски продукти. Министърът е запознал посланика с развитието на земеделието у нас. В Япония страната ни е известна най-много с киселото мляко и розовото масло и мисля, че може да предложим и нашите млечните продукти, е посочил министърът. Той е подчертал, че на японския пазар трудно се пробива, защото е консервативен. Министър Найденов е заявил, че успешен начин да рекламираме български храни и продукти е предстоящото участие на страната ни на Международното изложение за храни и напитки „УТАГЕ 2013”, което ще се проведе в град Осака, от 26 април до 6 май тази година. Министър Найденов е информирал посланика, че по време на изложението страната ни ще се представи с национален щанд и ще има бизнес делегация от България.

Посланик Коизуми от своя страна е посочил, че Япония има възможност да внася българско вино, но на японския пазар нашите вина все още не са известни. Той е обяснил, че в Япония има ценители на виното, които се интересуват от винен туризъм, който пък е добре развит в България. Министър Мирослав Найденов е пожелал успешен мандат на посланик Коизуми и му подарил българско вино и продукти с розово масло.

Водещи новини

Още новини