Горещините взеха жертва в Дупница

Булфото
share

Малко преди обяд днес екип на спешния център е бил извикан на адрес на улица "Цар Освободител" след подаден сигнал на телефон 112.

След като дежурните медици отишли на място, установили, че 37-годишният С.Т., който е седял до шофьора на камиона за смет, е издъхнал.

От първоначалния преглед всички данни са за масивен инфаркт заради горещините, но предстои аутопсията да установи точната причина за смъртта, допълниха от спешния център.

Тялото на 37-годишният мъж е транспортирано за аутопсия в кюстендилската болница.

В Пловдив близо 50 души са припаднали от жегата днес и са потърсили медицинска помощ, съобщи дежурният в Районната координационна централа на Центъра за спешна медицинска помощ в Пловдив.

Пациентите са предимно възрастни хора, които са били на открито днес. 35 от случаите са на обществени места. Освен припаднали по улиците пенсионери, има и такива случаи, при които на възрастните хора им е прилошало в някои от пощенските клонове в града.

Не е рядкост и самотноживеещи възрастни хора да викат линейки в домовете си, тъй като нямат възможност да се охлаждат или не се хранят редовно.

Към 17.00 часа температурата на въздуха в Пловдив е 36 градуса.

Водещи новини

Още новини