Фандъкова: Започваме финансов одит на "Топлофикация-София"

Булфото
share

Хората трябва да знаят задължително на какво се дължат високите сметки за парно през месец декември.

Това каза в сутрешния блок на БНТ1 Йорданка Фандъкова. Тя говори за проблемите на столичната "Топлофикация". Разпоредих пълна проверка за високите сметки за парно. Обяснението, че температурите през декември са били много ниски не ме удовлетворява, допълни тя. Създаден е специален мейл, на който всички граждани ще могат да задават своите въпроси и да подават жалби. Всеки подал жалба ще трябва да получи отговор и обяснение, защо плаща такава сметка. Ако това не се случи "Топлофикация" ще си понесе съответните наказания, разкри още Фандъкова. Топлинните дружества също трябва да участват в този процес. Хората трябва да са наясно, защо плащат тези сметки. Комуникацията между "Топлофикация" и гражданите трябва да е на по-високо ниво, категорична беше тя.

Кметът на София говори и за евентуалната приватизация на "Топлофикация". През януари започваме проверка в "Топлофикация". Когато през 2010 г. общината получи обратно "Топлофикация", дружеството беше в много тежко финансово състояние. В момента обсъждаме няколко идеи за справяне с финансовите проблеми на дружеството. Обсъждаме няколко идеи. Едната от тях е БЕХ да получи миноритарен пакет от "Топлофикация", но без смяна на собствеността, разкри Фандъкова. За мен "Топлофикация" трябва да е общинска собственост. Най-лесно ще е да го приватизираме и с това всичко да приключи, обясни тя.

Йорданка Фандъкова обеща и усилени ремонти през 2013 година. Ще подменим част от паветата в София. Тяхната поддръжка е много скъпа. Ще ремонтираме "Цариградско шосе". Имаме идеи да влезем и в по-малките улички, където положението също е тежко. Средствата за всички тези ремонти ще дойдат от Европа. Ние много разчитаме на тези пари, завърши Фандъкова.

Водещи новини

Още новини