Петър Мутафчиев: Без АЕЦ "Белене" ще започнем да внасяме ток през 2021г.

share

"На 27 януари трябва да гласуваме за развитието на ядрената енергетика, ако не искаме и единственият работещ сектор в икономиката на страната ни да бъде съсипан", заяви днес в Пловдив Петър Мутафчиев, народен представител от Коалиция за България.

"В момента редица политици ни уверяват, че било скъпо, че било ненужно, но същите те говориха как държавата е лош стопанин на предприятията и ги разпродадоха, а днес питаме колко от приватизираните тогава заводи работят. Тези същите политици разбиха животновъдството и земеделието в страната като раздробиха земеделските земи, обяснявайки, че така хората щели да се върнат на село, а днес броим изоставените села и пустеещата земя", каза народният представител.

"Убеждават ни колко скъпо ще струва това на българския народ, но ако е скъпо защо Турция и Румъния строят нови ядрени мощности. Ще бъде ли по-евтино и за нас, а и за децата ни ако внасяме ток. В момента България изнася електричество и печели от това", допълни Петър Мутафчиев.

"Ако не построим АЕЦ „Белене” 2021 година ще купуваме ток, но никой не казва на каква цена.
Въпросът за строежа на АЕЦ „Белене” е и въпрос искат ли управляващите да развиват икономика в България или искат да я закрият? Казват, че сега потреблението се е свило, но ако в страната се възстанови индустрията ще стига ли енергия за захранване на мощностите или от ГЕРБ не мислят по този въпрос. Управляващите нямат стратегия за развитие на икономиката, както и им липсва стратегия за развитие на страната", каза още народният представител.

Водещи новини

Още новини