Фестивалният комплекс във Варна протече

share

Спешна акция по спасяването на Фестивалния и конгресен център от течовете е подела управата на комплекса. Начинанието, което започна още в края на миналата година, ще е приоритет номер едно за настоящата, защото Фестивалният комплекс тече като пробита лейка, констатира местния в."Народно дело".

Освен в централното фоайе и това пред зала 1, течове има и в зала 9, кафе-театъра, както и на всички подземни етажи. В дъждовните дни комплексът посреща гостите с украса, но от кофи, увит в найлони и всякакви подръчни материали, за да се спаси инвентарът от прогизване. Такава е картинката, независимо колко квалитетни изпълнители гостуват в залите на комплекса.

По думите на шефа на ФКЦ Тошко Гяуров най-спешна е ситуацията в зала 9. За да се закърпи покривът, там е извадена напълно пръстта от една от градинките, която се намира точно над залата. Именно това е причината от дни в пространството между ФКЦ и дома на Красимир Узунов да има струпани огромни камари с пръст. Трябва да поставим отдолу хидроизолация, а след това ще върнем пръстта и напролет ще възстановим градинката, увери Гяуров. Паралелно с този процес се кърпи и терасата. Лошото е, че времето се развали и не можем да ускорим работата, иначе досега трябваше да сме приключили с покрива на зала 9, коментира шефът на Фестивалния комплекс.

Зевзеци намериха удачен повод да се пошегуват, че проблемите по покрива на варненското НДК се дължат на силните вибрации от пищните ромски сватби. Подобни тържества наистина не бяха рядкост в предишни години, но не и при новото ръководство на комплекса.
 

Водещи новини

Още новини