Тотомилионерът от Бобошево също си потърси печалбата

share

И вторият тотомилионер, улучил шестица в тираж на „6 от 49” на 18 ноември 2012 г., си получи печалбата, съобщава в. "Монитор".

Играчът, заложил на фиш с 4 комбинации за 2,80 лв. в дупнишкото градче Бобошево, се обади в последния момент, преди да изтече законният срок от 45 дни. Това стана вчера буквално минути преди 17,00 часа. Така той си осигури 4 736 303,20 лева от рекордния джакпот на обща стойност 9 472 606,40 лева. Другият късметлия – Росен Русимов от пернишкия квартал „Хумни дол”, пък стана първият българин, обявил официално, че е спечелил милиони от тотото.

„Да са живи и здрави, да си харчат парите и пак да играят, коментира изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов за „Монитор”. Чакахме човека да се обади докрай. Радвам се, че стана така. И двамата спечелили имаха молба да не обявяваме кога са се обадили. Русимов от Перник обаче вече показа, че всичко при нас е реално и никой не бива да се съмнява в лоялността на тотото.”

Директорът на БСТ призна малко преди да се появи вторият щастливец, че в управителния съвет са взели решение ако не бъде потърсена печалбата, половината от сумата на стойност 2,367 млн., да бъде върната в мрежата като джакпоти за следващи тиражи в играта „6 от 49”. Другата половина по регламент отива в Министерството на физическото възпитание и спорта и се разпределя за нуждите на спорта.

Според правилника притежателите на големите печалби могат да получат по 5000 лв. на ръка, а останалата част трябва да им бъде преведена в посочена специално за целта банкова сметка.

Водещи новини

Още новини