Социолог: Бойко Борисов ще стане миролюбив в името на предстоящите избори

share

Социологът Андрей Райчев пожела да гласуваме умно на предстоящите избори през тази година. Емил Георгиев, политолог, пък си пожела повече референдуми, а Мира Радева - здраве и поясни, че както и да се гласува, после винаги се казва, че това е станало по глупав начин.

В ефира на предаването "Тази сутрин" по БТВ Райчев съобщи, че ГЕРБ трябва да има коалиционен партньор, за да управлява. По думите му, "Атака" в момента е на ръба, за да влезе в следващия парламент. Социологът информира, че според данните в момента в следващия парламент влизат и БСП, и ДПС и партията на Меглена Кунева. Райчев е категоричен в едно, че няма да има следваща тройна коалиция, защото българския народ няма да може да я понесе. Според него, Бойко Борисов също няма да може да понесе една евентуална коалиция. Той заяви, че се очаква сега премиерът да стане миролюбив, за да може ГЕРБ да спечелят изборите и да имат мнозинство отново.

Мира Радева от своя страна заяви, че е важно да се отбележи, че проучванията, които се правят сега са върху твърдите ядра на партията. Тя припомни, че обикновено резултатът от вота се решава винаги от едни 10 - 15%, които преценяват за кого да гласуват чак по време на предизборната кампания.

Емил Георгиев каза, че 6 партии ще влязат в следващия парламент, като поясни, че шестата е РЗС.
.

Водещи новини

Още новини