До 14 часа отварят всички пътища

share

Снеговалежите намаляват, но температурите падат драстично и това ни е основното притеснение засега. Очаква се във Варненско температурите да паднат до -20, затова основното е пътищата да се почистят с препарати. Това каза на брифинг днес министърът на Регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Тя съобщи още, че всички проходи са почистени и отворени за движение. Министърът предупреди, че се очаква температурите да паднат много, а в същото време се очаква голямо движение по пътищата, затова първо ще спрат камионите.

Да успокоим автобусните превозвачи - те се прикачват за снегорин поетапно и стигат до дестинацията, каза Лиляна Павлова. Тя изрази надежда, че до края на дена и пътя Варна - Бургас ще бъде почистен и отворен за движение.

Между 12.00 и 14.00 ще бъдат отворени и обработени всички основни пътища в страната, посочи министър Павлова. Ще бъдат отворени за движение и пътищата дори в най-критичните области като Шумен, Разград и Добрич. Всички ще могат да се приберат за празниците.

Извиняваме се на всички шофьори, на които сме провалили плановете за пътуване, заяви председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

Водещи новини

Още новини