300 000 коли със столичани в повече напускат София днес

share

300 000 автомобила се очаква да напуснат София в днешния ден преди празниците. 80 пътни полицаи ще се грижат за сигурността по направленията за напускане на София от днес на обяд и утре сутринта.

Направленията са бул. „Цар. Борис I” – Пернишко шосе, Ломско шосе до Околовръстен път, от тунела на „Люлин” в посока Околовръстен път и автомагистрала „Люлин”, от бул. „Ситняково” ще се вземат мерки по „Ботевградско шосе” до магистрала „Хемус” и Цариградско шосе.

Подобни мерки ще бъдат взети и на 1 януари, когато хората се връщат. Предприети са мерки и са проведени срещи с всички ръководители на моловете, тъй като има голямо струпване и неправилно паркиране в районите на моловете. Там дежурят постоянно екипи и има паяци за принудително вдигане на автомобили.

Екипи ще проверяват за алкохол, наркотици, неправилно паркиране, превишена скорост, червен светофар. За периода от 21 декември до 3 януари е предвидено да има усилени дежурства най-вече на местата, където се очаква да се проведат публични масови мероприятия като концерти, тържества и др. В обезпечаването им са ангажирани 6704 полицейски служители от „Охранителна полиция”. Очаква се да бъдат включени и служители от дирекция „Специализирани полицейски сили” с около 395 служители. „Охранителна полиция” и в Областните дирекции по места е създадена необходимата организация за нормално протичане на празниците и за спокойствието на гражданите.

Водещи новини

Още новини