Бедствие! Разградска област е откъсната от страната заради снега

share

Всички пътища в област Разград се затварят. Това заяви по БТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Причината е изключително тежката зимна обстановка там.

Огромни преспи и снежни виелици не позволява каквото и да е движение по пътищата. Мярката е превантивна, обстановката е тежка и усложнена, постоянно машините, които имат за задача да почистват снега, се налага на реагират на сигнали за закъсали возила. Въпреки целодневната забрана за движение на тежки автомобили над 3,5 тона и тази вечер са изтегляни ТИР-ове.

През нощта почистването на пътищата в региона ще се извършва от 36 машини. Снежната покривка в Лудогорието е 35 см., продължава да вали и да духа силен вятър=

В още 10 области от Източна България се затварят всички третокласни пътища. Това са Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен и Стара Загора

Очакваме през нощта ситуацията да се усложни допълнително и затова апелирам към всички да отложат пътуванията си, каза Лиляна Павлова. Всеки закъсал шофьор може да търси информация от 0700 130 20. Ако все пак бъдете блокирани в снега сигнализирайте 112.

Водещи новини

Още новини