Аню Ангелов ще открие благотворителен базар

share

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще открие от 10.00 ч. днес благотворителния коледен базар "Армия на чудесата" в Централния военен клуб, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната /МО/.

На откриването ще присъстват армейските спортисти Йордан Йовчев, Кубрат Пулев, Румяна Нейкова, Евгения Раданова и Даниела
Йорданова. Благотворителната инициатива е организирана от МО в подкрепа на децата на военнослужещи и цивилни служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

В базара ще участват със свои щандове Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Националната гвардейска част, службите Военна полиция и Военна информация, висшите военни учебни заведения, както и Военномедицинската академия, Националният военноисторически музей и Комендантство - МО. Посетителите на коледния базар "Армия на чудесата" ще имат възможност да изберат своите уникални коледни подаръци - емблеми, макети и сувенири от формированията на Българската армия, военни каски, канчета и манерки, авторски предмети, изработени от военнослужещи и деца, както и много други оригинални неща. Те ще могат да изпробват войсково снаряжение, като се превърнат в "пехотинец", "моряк" или "пилот", и да си направят оригинални снимки. Ще могат още да участват в томбола с големи награди - уикенди за двама във военните станции в Боровец, Пампорово, Хисаря, подмладяващи процедури във Военномедицинската академия, таблет, мобилни телефони и много изненади.

Домакини на базара ще бъдат Капитан Дядо Коледа и неговата Снежанка, които са от 101-ви Алпийски батальон. Набраните средства ще бъдат внесени във фондацията "Деца на Българската армия" и ще бъдат раздадени на децата на военнослужещите и цивилните служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Водещи новини

Още новини