Непушачите излязоха на протест: Бойко, бъди железен (обновена + видео + снимки)

Булфото
share

Около 150  души се събраха на протест пред сградата на бившия Партиен дом срещу отмяната на пълната забрана за тютюнопушене на обществени места, предаде репортер на novini.bg.

Официалният организатор на протеста е Сдружение „България без дим”, но Гергана Гешанова от сдружението каза, че и други организации се включват към протеста и ще го подкрепят. 

Планът на организаторите на протеста е да издигнат плакатите си пред бившия Партиен дом, където ще заседава Здравната комисия от 15.00 часа по внесените законопроекти за отмяна на забраната за пушене в заведенията. Н

а някои от плакатите пише „Бизнес – да, дим – не”, „Водете ни напред, а не – назад”, „Забрана, отмяна, стига вече”, „Здравето няма цена”, "Печалбите за сметка на здраве са утрешни загуби", "Повече печалби от цигари = на повече разходи за болници", "Бойко, сега е моментът да бъдеш железен", "Обичаме пушачите, но без дима", "Отровният дим вън от заведенията, искаме да танцуваме без дим".

На 4 декември инициаторите на протеста срещу отмяна на ограниченията за пушене са пуснали петиция, в която досега са се подписали 17 800 души. Петицията ще бъде представена пред събралите се на форума.

С ходене назад протестиращи срещу отмяната на забраните за пушене на обществени места изразиха несъгласието си с разглеждането на поправки в закона, които връщат пушенето в заведенията.

Около 150 души вървят назад, пляскат и скандират: „Не на отмяната на забраната”. Протестиращите скандираха "предателите вън" и прочетоха отворено писмо до институциите. Изнесени бяха данни от туроператорска агенция, че през този сезон се отбелязва ръст от 6 % в сравнение със същия период на миналата година. Според тях не са верни данните, че браншът губи от забраната за пушене. Чрез високоговорител присъстващите призоваха министър-председателя - да се обърне към неговите депутати, защото те са манипулирани от икономически интереси.

Водещи новини

Още новини